Dugoročne i kratkoročne prednosti korištenja resveratrol

To je činjenica, sve namirnice i dodaci prehrani nisu jednako u središtu pozornosti i promatranja. Zahvaljujući brojnim znanstvenim istraživanjima, jedan od najatraktivnijih dodataka je resveratrol. To je možda iznenađuje s obzirom da se resveratrol, najčešće povezuje s vinom. Ima mnoge prednosti koje vam ne mogu pomoći kod vašeg slijedećeg odlaska u teretanu, ali može pojačati vašu šansu za većom gracioznošću. Ovdje je popis od šest prednosti resveratrola, kao i neke korisne strategije kako bi povećali svoje mogućnosti.


resveratrol01. Povećanje izdržljivosti

Da li ste prestali misliti o pukom treningu za povećanje izdržljivosti? Što ako biste mogli poboljšati svoje rezultate? Prema kanadskoj studiji 2012. godine, resveratrol može dati slične skeletne mišićne pogodnosti kao i trening izdržljivosti. Studija, provedena tijekom razdoblja od 12 tjedana na štakorima pokazala je da resveratrol kao dodatak također rezultirala povećanjem izdržljivosti, oksidativnog metabolizma, te poboljšanju srčane funkcije. Još bolje, kombinacija treninga izdržljivosti s dodatkom resveratrola rezultirao je povećanjem performansi od 21%. Budi pametan: nastaviti trening izdržljivosti i uzimati dodatak resveratrola za povećanje rezultata.


resveratrol12. Kardiovaskularna sigurnost

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, u 2011. godini, bolesti srca rangirane su kao vodeći uzrok smrti Sjedinjenih Američkih Država. Prisjetite se povijesti svoje obitelji i planirajte unaprijed. Kanadsko istraživanje pokazalo je da pijenje 1 do 5 čaša vina dnevno, prema studiji, može značajno smanjiti rizik od razvoja arteriosklerotičnih bolesti, preteče bolesti srca i moždanog udara, a kasnije i smanjiti rizik od smrti otprilike za 30%. Kako? Istraživači u Connecticut-u utvrdili su da je resveratrol preduvjet da vaše srce dobije najbolju zaštitu kako bi se izbjegle srčane smetnje.

 

resveratrol23. Zaštita od karcinoma

Da li u povijesti vaše obitelji ima pojava karcinoma? Ako je tako, vi ste vjerojatno upoznati s karcinomom debelog crijeva što je, prema Mayo Clinic, najčešći oblik karcinoma probavnog sustava. Zbog svoje smrtnosti, znanstvenici diljem svijeta i dalje traže načina da to spriječi. Nedavna studija provedena u Francuskoj zaključuje da je resveratrol bio u stanju usporiti proizvodnju kanceroznih stanica i time se može smatrati djelotvornim antikancerogenim sredstvom. Neki od najboljih prirodnih izvora resveratrola su borovnice, kikiriki, grožđe, i oba, crno i bijelo vino.

 

resveratrol44. Zaštita vida

Vid je vjerojatno najvažniji od svojih pet osjetila. Čak i najmanji gubitak vida je odmah uočljiv. Nažalost, za većinu, gubitak vida je normalni dio starenja. Srećom, studija Missouri istraživača utvrdila je da resveratrol ima sposobnost da se odupre toj uobičajenoj pojavi. Kako? Oni su otkrili da resveratrol ima sposobnost da regulira angiogenezu, čime se sprječava abnormalan rast krvnih žila koje su štetne za vid. Ostali dodaci prehrani koje pogoduju vidu su riblja masnoća omega-3, kao i namirnice bogate beta-karotenom, te vitamini C i E.

 

resveratrol55. Povećanje Testosterona

Vjerujete li da vaš testosteron treba poticaj? Kad ulazite u svoje tridesete, moguće je testosteron počinje opadati. Ako mislite da se to događa, posjetite svog liječnika i tražite test krvi za određivanje razine. Postoje terapije sa zamjenama testosterona koje mogu biti učinkovite. Prema korejskom istraživanju provedenom na miševima, resveratrol može također biti opcija. Studija je zaključila da je koncentracija testosterona u krvi veća za više od 50% nakon perioda od 28 dana uzimanja resveratrola. Čak i ako niste baš tako uspješni u tome, ima još mnogo drugih znanstveno istraženih prednosti u konzumiranju resveratrol.

 

resveratrol66. Mentalna oštrina

Želite li dobiti mentalnu snagu? Jedan od načina je povećanjem protoka krvi u mozgu. Nedavno su britanski istraživači proveli istraživanje na 22 zdrave odrasle osobe i utvrdili da je neurološki protok krvi porastao nakon uzimanja resveratrol. Prije tog istraživanja, istraživači u Illinois-u su otkrili da miševi koji su primali resveratrol kao dodatak imaju bolju memorijsku funkciju i ukupnu povećanu mentalnu učinkovitost. Potrebno je više istraživanja da se odredi opseg učinka, ali dobra vijest je da ako redovito pijete vino, sada imate još jedan dobar razlog za objašnjenje zašto to radite.

 

Gdje je tu Jeunesse?

U svom proizvodnom programu Jeunesse ima proizvod koji prepun resveratrola s dokazanom učinkovitošću. To je RESERVE™ o kojemu se može sve pročitati na linku: https://www.jeunesse4you.eu/prehrana/reserve/

 

Izvor: http://www.mensfitness.com/