Popravka DNA

DNARepair(hr)

 

 Odgađanje starenja na staničnoj razini

 

Svaki dan se stanice u vašem tijelu repliciraju. Isti proces razvija i jedno jaje u ljudskom organizmu, počinje stalno obnavljati vašu kožu, kosu, krvne stanice, a i neke unutarnje organe.

 

Tijek replikacije stanica

 

Ako vratite natrag u školu na sat biologije, stanica se replicira u dvije faze. Tijekom svog prvog koraka, inter-faza, stanica okuplja hranjive tvari i počinje duplicirati DNA unutar svoje jezgre. Zatim se stanica dijeli u dvije, faza mitoze. Ovo je vrlo pojednostavljeni proces kako rastete kao dijete. Čak i kada smo se potpuno razvili, stanice se i dalje dijele. Međutim, u vrijeme kada smo odrasli, naše stanice počinju prikazivati trošenje zbog habanja.

 

To je slušaj kao i kada se koristi stroj za kopiranje. Prvi primjerak izvornika je oštar i jasan. Ali ako se i dalje kopira ono što izlazi iz stroja, izvorna slika počinje propadati. Isti princip vrijedi i za DNA u našim stanicama.

 

Uloga telomera

 

Krajevi DNA naziva se “telomere”. Ovi telomere su kao zaštitne kape na našim genima, koji sadrže osnovne informacije unutar kromosoma. Svaki put kada se stanica replicira, dio telomera nestaje. Ti skraćeni telomeri se umnožavaju u sljedećoj staničnoj diobi, i postaju još kraći. Nakon što su telomeri efektivno skraćeni, stanica je postigla “starost” i gubi svoju sposobnost daljnje podijele.

 

Jeunesse i popravak DNA

 

Nutricionistički znanstvenici su postigli rezultate za usporavanje ovog procesa starenja stanica ciljano u tijek inter-faze. Obogaćivanjem stanica s moćnim vitamina i mineralima, stanice su u stanju obnoviti zdravstveno stanje i pomoći u održavanju duljine telomera. A kad se uspori propadanje telomera, to jako usporava proces starenja stanica.

 

AM & PM Essentials™ od Jeunesse je svakodnevni prehrambeni dodatak znanstveno formuliran ciljano za stanice telomera. Produžavanje životnog vijeka telomera pomaže odgađanje procesa starenja. Osim toga, ujutro AM Essentials™ oslobađa dodatnu energiju posebnom hranjivom tvari odabranom za poboljšanje tjelesne funkcije koje su aktivne tijekom dana. Hranjive tvari daju organizmu vitamine i minerale potrebne na staničnoj razini za optimalnu funkciju, uključujući i mentalnu jasnoću i fokus. PM Essentials™ daje hranjive tvari koje su potrebne za miran san i dodaje tijelu bitne vitamine i minerale potrebne za popravak stanica koje se javlja tijekom odmora.

 

Saznajte više o AM & PM Essentials™